Trabolo w Georgii

Moderator: Mod Team

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-03-18, 16:50

dzieki. niestety idzie dosyc wolno bo tylko w soboty :)

Awatar użytkownika
Chris25
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 600
Rejestracja: 2011-03-09, 12:39
Lokalizacja: Złotniki k/Poznania
Kontaktowanie:

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: Chris25 » 2019-03-19, 10:31

Wszystko musi dojrzeć i nabrać mocy urzędowej ;) Moje Barkasy stoją cztery lata i jedyne co zostało przy nich zrobione, to razem z tatą je przestawiliśmy ;) Powoli, ale do przodu ;)

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-03-19, 15:38

Na razie jest motywacja, jest plan ktory krok po kroku razem z 14letnim Synem realizujemy. Byle do przodu a niebawem bedzie mam nadzieje wiecej powodow do zawieszenia oka :). Pozdrowienia

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-04, 14:45

Czyszczenie przy uzyciu wody i szkla. Wyglada znacznie lepiej.
Załączniki
8.jpg
7.jpg

Awatar użytkownika
kamil.koza88
Posty: 119
Rejestracja: 2016-01-09, 23:13
Lokalizacja: Toruń

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamil.koza88 » 2019-06-05, 07:06

Dobra robota. Polecam Ci jeszcze zdjąć duroplasty z drzwi. Sama rama drzwi też może być pod spodem podrdzewiała ;)

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-05, 14:32

Drzwi cale szczescie mialy tylko troche rdzy od spodu ale da sie ogarnac. Nie chce ruszac duro z drzwi zeby nie musiec pasowac chociaz tych elementow. Wczoraj jak glupi sie spieszylem zeby poczyscic nadwozie i zabezpieczyc podkladem. Cale szczescie sie udalo bo dzisiaj ma padac a ruda nie jest mile widziana. Teraz czas na ciecie, spawanko itd. Udalo mi sie tez wczoraj pomalowac pare mniejszych elementow w tym zbiornik paliwa. Kurcze ale ladnie wyglada i daje mi tyle radosci :D

Awatar użytkownika
kamil.koza88
Posty: 119
Rejestracja: 2016-01-09, 23:13
Lokalizacja: Toruń

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamil.koza88 » 2019-06-05, 14:40

To wrzucaj foty. Zachęcisz do roboty niejednego, w tym i mnie, bo mój Helmut nieszczęśliwie czeka już jakieś 2 lata rozebrany do szkieletu....

Pozostało mi go ponownie pomalować po przejściach z lakierniami (wątpliwej jakości lakier a za drugim razem nie tak dobrany kolor).

Także koniec o mnie :P

Wrzucaj foty na bieżąco ;)

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-05, 14:42

problem w tym ze zdjecia nie chca wejsc. Krzyczy ze za duze, ze nie ten rozmiar etc. Wkurzajace to jest. Pewnie ze wrzucilbym troche fotek ale....

Awatar użytkownika
YuLaS
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 926
Rejestracja: 2011-01-06, 11:48
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: YuLaS » 2019-06-06, 07:21

witaj!
Podniosłem ograniczenie załączników do 4MiB - powinny wejść :D

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-06, 18:07

Dzieki Yulas ale caly czas krzyczy jakies takie cus:
"Nie można określić wymiarów obrazka. Sprawdź czy podany adres URL jest poprawny."

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-06, 21:49

cos jest popaprane i nie wiem jak to naprawic. Plik juz nie jest za duzy ale za to nie laduje bo rozmiar/wymiar sie nie zgadza. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................... :x

Awatar użytkownika
kamyk63kj
Posty: 32
Rejestracja: 2018-07-27, 15:19
Lokalizacja: Dawsonville, GA, USA

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kamyk63kj » 2019-06-07, 06:49

Jak ktoa chce zobaczyc pare fotek to moze zerknac na forum trabanta w USA gdzie wrzucilem je. Tam problemu nie bylo.

https://www.trabantforums.com/threads/h ... post-67208

kwadrat49
Posty: 40
Rejestracja: 2016-01-25, 23:44
Lokalizacja: Stary Wisnicz

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: kwadrat49 » 2019-06-07, 20:13

Swietna robota, milo patrzec jak kolejny trabi wraca do stanu z czasow swietnosci.
Zerknij jeszcze pod dach, tam tez lubi byc balagan . Ja kiedy sciaglem poszycie dachu w moim to sie troche zdziwilem,szkoda by przy takiej robocie zostawic ogniska korozji .
http://cartoontrabant.pl/forum/viewtopi ... =47&t=8131 zerknij do tego tematu , tam kolega z forum poruszyl problem.
Calosc zapowiada sie dobrze ,informuj nas o postepach na biezaco.

Pozdr.

Awatar użytkownika
YuLaS
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 926
Rejestracja: 2011-01-06, 11:48
Lokalizacja: Oborniki Wlkp

Re: Trabolo w Georgii

Post autor: YuLaS » 2019-06-08, 21:08

Witam!

Jedyne co mi się rzuciło w oczy to rozmiar obrazka w calach, a nie w pikselach - informacje o aparacie czyli "EXIF". Twój plik otworzyłem i zapisałem gimpem i załączył się prawidłowo. Poszukam czy to problem z forum czy ustawieniem serwera.
Załączniki
14eu.jpg

Odpowiedz