Trabant 601s de luxe 1988r
Moderator: Mod Team
Re: Trabant 601s de luxe 1988r
Kamil co masz dokładnie na myśli?
Dla mnie to duże udogodnienie, plus jesli to jest zegar z epoki to według mnie same plusy
Dla mnie to duże udogodnienie, plus jesli to jest zegar z epoki to według mnie same plusy
- kamil.koza88
Chciałem jakieś zdjęcie w jakim fabrycznym miejscu jest ten pływak żeby można było coś dobrać.
I też uważam taki "bajer" za udogodnienie.
I też uważam taki "bajer" za udogodnienie.
Jutro jak nie zapomne pojdę wygrzebać zbiornik i zmajstruje jakieś fotki
Nadszedł czas na lekkie poprawki kosmetyczne
- kamil.koza88
Heh, no faktycznie kosmetyka. Jak byś chciał jakieś zdjęcia do odtworzenia tej części to pisz śmiało. Mam akurat rozebranego traba już po blacharce.
Damian bierz się za spaware to juz powinno być dawno wstawione!!!
Podłoga bagażnika kupiona, podłoga pod nogi kupiona, czekam na reperaturki nadkoli z motirexu. Martwi nie tylko sama dolna część tylnego pasa gdzie łączy się z podłogą:/
Inne pytanie,moze mi ktos zwymiarowac otwór pod klamkę wewnetrzna nowego typu?;)
A one nie są aby identyczne pod względem mocowania i otworów jak stare?
Poszukuję kontaktu z panem inż. Stefanem Smoliczem lub książki "Moje Trabanty 1963-2000" jego autorstwa. Osoby mogące mi pomóc proszone są o kontakt przez PW lub gdziekolwiek na forum.
są większe i montowane na 3 śruby zamiast 2 jak stare
O proszę. Czyli trzeba mieć odpowiednią klamkę do drzwi? A czy stare klamki pasują w miejsce nowych?
Poszukuję kontaktu z panem inż. Stefanem Smoliczem lub książki "Moje Trabanty 1963-2000" jego autorstwa. Osoby mogące mi pomóc proszone są o kontakt przez PW lub gdziekolwiek na forum.
Cały mechanizm jest inny, mam akurat przełom 88r gdzie wychodziły oba typy,jednak te nowsze nie niszczą tapicerki,boczek drzwi tez jest inny bez blaszek wkoło klamek
Rzeczywiście, nowe nie niszczą. Ale stare mają swój urok, szczególnie wtedy, kiedy nikt nie wie jak je użyć
W twoim przypadku bardziej bym się zastanawiał nad sposobem ulepszenia tych starych. Sam trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że zadziałać może zwykłe zaokrąglenie końca, który "ryje" tapicerkę. Albo wsadzenie jakiejś dopasowanej podkładki między klamkę a tapicerkę, która nie pozwoli klamce ocierać (samo odsunięcie klamki nie pomaga, wręcz przeciwnie).
W twoim przypadku bardziej bym się zastanawiał nad sposobem ulepszenia tych starych. Sam trochę nad tym myślałem i doszedłem do wniosku, że zadziałać może zwykłe zaokrąglenie końca, który "ryje" tapicerkę. Albo wsadzenie jakiejś dopasowanej podkładki między klamkę a tapicerkę, która nie pozwoli klamce ocierać (samo odsunięcie klamki nie pomaga, wręcz przeciwnie).
Stare boczki drzwi maja pod klamką wstawione takie aluminiowe nakladki